Kunst voor een schappelijke prijs? Kies giclée!

Giclée is dé oplossing voor wie exclusieve kunst van kwaliteit wil. Maar dan wel voor een schappelijke prijs.
Goed nieuws: naast ons originele werk biedt Studio Edward Kobus nu ook hoogwaardige giclée reproducties in onze webwinkel!

Naar de webwinkel »

Het woord giclée is Frans. Hiermee wordt een hoogwaardige reproductietechniek aangeduid. Het betekent:  gespoten of verneveld.  
Bij Studio Edward Kobus zijn we fan van giclée. Zes redenen:

1: Giclée is zeer betaalbaar

OK, tegen een in hoge oplage gedrukte poster kan een giclée-print qua prijs niet op. Toch: Een giclée-afdruk kost vaak slechts een fractie van wat het originele werk kost. Maar het ziet er nooit goedkoop uit, zie punt 2…

Detroit in de jaren '60
‘Vintage Detroit’ (2016). Dit werk is deels digitaal vervaardigd. Een afdruk is dan eerder het eindproduct dan een reproductie…

2: Het ziet er (bijna) net zo goed uit als het origineel

Bij giclée wordt gebruik gemaakt van zeer hoge resolutie scans en 12-kleurenprinters uit het topsegment. Dat doet u thuis -afgezien van het strafbare aspect(!)- niet zomaar na… Belangrijker: het zorgt voor een resultaat dat bijna niet van echt te onderscheiden is. 

Trouwens: soms is het origineel een digitaal werk. En digitale werken laten zich maar lastig inlijsten… 

slauerhoff gesigneerd
Gelimiteerde oplages worden voorzien van een nummer en gesigneerd.

3: Het is (wel degelijk) exclusief

Een reproductie is minder exclusief dan een origineel werk. Toch is giclée exclusiever dan een werk dat u in een bouwmarkt of woonwinkel koopt. Giclée-reproducties worden namelijk per stuk vervaardigd en opgeleverd. Bestelt u bij Studio Edward Kobus, dan wordt de giclée-afdruk speciaal voor u opgeleverd.

Sommige werken leveren we alleen in een beperkte oplage van maximaal 10 of 25 stuks. Deze zijn dan genummerd en gesigneerd. Het mag dan geen origineel zijn, maar toch op zijn minst ‘the next best thing’.

Giclée afdruk van Muysenisse
Giclée reproductie van aquarel ‘Muysenisse’. Bijna niet te onderscheiden van de originele aquarel. Gelimiteerd verkrijgbaar in de webwinkel >

4: Het blijft heel -héél- lang goed

De kleurechtheid van giclée wordt voor 100 jaar gegarandeerd. Dit is te danken aan een onzichtbaar slotvernis. Dus mocht u na 90 jaar toch tot de conclusie komen dat de kleuren enigszins verschoten zijn: kom gerust langs, dan regelen we een nieuw exemplaar!

5: U haalt kwaliteit in huis

Speciaal voor de reproducties van Studio Edward Kobus hebben we een papiersoort gekozen waarop de giclée zeer goed tot zijn recht komt. Papier bovendien dat niet zomaar kreukt. Tel dat bij de punten 2 en 4 op, en je kunt maar tot 1 conclusie komen: Een giclée reproductie van Studio Edward Kobus staat voor kwaliteit.

Afbeelding webshop
Impressie van de webwinkel

6: Bestel het in onze webwinkel

Jawel, Studio Edward Kobus heeft een webshop met daarin alle beschikbare reproducties. Deze vullen we met regelmaat aan. Overigens kun je ons originele werk hier ook bestellen, mocht je toch liever voor de real deal gaan. Reden genoeg om snel in onze webwinkel te gaan kijken »

Tags: ,
Geplaatst op: september 18, 2019
Generic placeholder image