Nieuws: Een nieuw logo (hoera!)

Frequente bezoekers van onze website hadden het natuurlijk al lang gezien: we hebben een nieuw logo! Een beeldmerk waar we uitermate content mee zijn, we hebben hem dan ook zelf gemaakt.
Helemaal zelf? Neen, een kleine groep van Facebook- en Twittervolgers heeft ons hier uitermate goed bij geholpen.

Zo’n nieuw logo levert ook meteen een hoop vragen op. En emotionele reacties. Dat begrijpen we, want ons logo was natuurlijk een baken van rust en vertrouwen in een snel bewegende, rusteloze wereld. Daarom, bij deze, de meest gestelde vragen op een rij.

Leuk zo’n nieuw logo, maar waarom?
Om de zoveel tijd gaan we bij onszelf te rade of de manier waarop we Studio Edward Kobus presenteren nog helemaal strookt met wie we zijn. Of onze uitstraling nog representatief is.
Hoewel er in de basis niks verandert, vonden we ons beeldmerk niet meer representatief. Het nieuwe logo is een licht gestileerde versie van hoe we onze tekeningen ondertekenen. Onze beeldtaal is daarmee wat consistenter geworden.

De eerste schetsen voor een nieuw logo. Gekozen door 'The crowd'

De eerste schetsen voor een nieuw beeldmerk. Gekozen door ‘The crowd’

Hoe heeft de sociale media geholpen?
Wel, via de sociale media kunnen we snel een aantal volgers bereiken. Die hebben we 3 varianten voor een nieuw logo voorgelegd. De feedback die we daarbij kregen hebben we meegenomen in de ontwikkeling van ons uiteindelijke logo.

Betekent dit ook een nieuwe huisstijl?
Ja, daar ontkomen we niet aan! Het kleurgebruik is met het nieuwe embleem is totaal anders geworden. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om andere lettertypes te gebruiken die meer complementair zijn aan het beeld(merk) dat we gebruiken

Wat gaat er met jullie oude embleem gebeuren?
Dat gaat het archief in. Het blijft ons eigendom. Stiekem zullen we er nog wel eens naar kijken.

Kunnen jullie ook een beeldmerk voor ons maken?
Ja hoor, naast al ons tekenwerk ontwerpen we ook logo’s. Bekijk eerdere ontwerpen van ons hier: https://edwardkobus.eu/trefwoord/logo/ en check onze infopagina voor onze contactgegevens.

In beeld

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor een groter formaat

Tags: ,
Geplaatst op: januari 23, 2017
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress