Afscheidsinterview met Kyra Numan, superstagiair!

Bijna een jaar lang konden we bij Studio Edward Kobus rekenen op de ijver en het talent van mediavormgeving student Kyra Numan. Helaas zit haar stage er op. Hoogste tijd om Kyra even aan de tand te voelen over haar periode bij dit officiële erkend leerbedrijf...

Hallo Kyra, je stage bij Studio Edward Kobus zit erop. Hoe vond je het gaan?

Ik denk dat mijn stage goed is verlopen. Er zijn veel nieuwe dingen op mijn pad gekomen en ik heb veel geleerd. Daarbij heb ik me op veel verschillende vakgebieden kunnen oriënteren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat heb je allemaal gedaan tijdens je stage?

Best wel breed. Van Animator en grafisch ontwerper tot video editor. En zelfs een klein gedeelte social media management als content creator.

Mijn stage begon met de vernieuwing van de folder van Studio Edward Kobus. Hier ben ik voornamelijk bezig gegaan met grafische elementen en photoshop. Hierbij kwamen vragen aan bod als: Hoe zet ik een goede folder in elkaar? En waar moet ik om denken bij drukwerk?
Naast wat kleiner opdrachten heb ik ook nog mee mogen werken aan een animatie. Een compleet nieuw pad voor mij. We hebben hard aan gewerkt om een frame by frame animatie neer te zetten in Adobe Animate. Dit was een nieuw programma voor mij. Ik heb dit uiteindelijk wel onder de knie gekregen.

Een andere grotere opdracht voor mij was de binnenkort te verschijnen reclamespot van Studio Edward Kobus. Hiervoor heb ik een script, storyboard, video en animatie gemaakt. Ook heb ik hierbij project management gedaan. Zo heb ik zelf voor de filmmaker gezorgd en een plan van aanpak. Natuurlijk wel met het toezicht en hulp van Edward.

Waar ben je het meest trots op?

Ik heb niet een specifiek gedeelte waar ik echt super trots op ben. Al het werk dat ik hier heb gemaakt vind ik allemaal gelijk staan aan hoe trots ik er op ben. Ik zou eerder trots zijn op mijn vooruitgang die ik heb gemaakt dan een specifieke opdracht.

Aan het begin van je stage gaf je aan dat je een leuk portfolio wilde opbouwen en een verhaal om op terug te kijken. Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Zeker. De opdrachten voornamelijk de folder is vaak een eyecatcher in mijn portfolio geworden. Als mensen mijn portfolio bekijken is dat wel vaak het project waar ze op blijven haken.

Hoe zou je Studio Edward Kobus willen omschrijven als stagebedrijf?

Een gezellige en respectvolle werkomgeving. Een plek waar je dingen kan leren op een tempo zonder opgejaagd te voelen.

Heb je nog tops en tips voor ons?

Zo door gaan! En heel rijk worden!!!!!

Wat gaat de toekomst jou brengen, waar ga je nu eerst mee bezig en waar zien we je over 10 jaar?

Ik ga eerst proberen een eigen ‘bedrijf’ op te starten. Om online producten te verkopen en te promoten, vanuit hier wil ik graag uitbreiden naar daadwerkelijke opdrachten doen voor klanten. Of eventueel in loondienst bij een breed mediavormgeving bedrijf.

Misschien ga ik ook wel aan een andere soort opleiding beginnen, ik weet het nog niet.

Tags: , ,
Geplaatst op: december 15, 2022
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress