Edward Kobus werkt

Kennisdeling: Bekijk hoe Studio Edward Kobus werkt

Je bent hier: Studio Edward Kobus > Diensten: Veelzijdig tekenwerk > Kennisdeling: Bekijk hoe Studio Edward Kobus werkt

Studio Edward Kobus geeft graag inzicht in hoe we onze animatie- illustratie- en designprojecten aanpakken. Maar ook wat het nou betekent om creatief ondernemer te zijn.Door middel van kennisdeling laten we, aan de hand van echte cases, zien hoe Studio Edward Kobus werkt.

Studio Edward Kobus kan op aanvraag gastcolleges verzorgen voor creatieve HBO en MBO opleidingen. Denk hierbij aan gebieden als het visualiseren van concepten, illustreren en animeren. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Creatief ondernemerschap

Afrekenen met inspiratie
Tien tips voor bloggers
Dilemma: Lever je wat je klant wil, of wat het beste is voor je klant?

Animatie

Aan de hand van de videoclip die Studio Edward Kobus maakte voor Evva, leer je alle stappen kennen die nodig zijn om een tekenfilm(pje) te maken. Van idee via script en storyboard tot de realisatie en het eindresultaat.

SchetsjesZo maak je een animatiefilm: Deel 1 – idee en voorbereiding

In het eerste deel ga ik in op hoe een idee kan ontstaan. Maar ook hoe je de nodige voorbereidingen treft.
Het maken van een animatie behelst nog wel wat meer dan het tekenen van een paar poppetjes. Het is een tijdrovend proces, maar met de juiste aanpak maak je al snel een hoop meters. Lees meer >>>

Ontwerp animatievideoZo maak je een animatiefilm: Deel 2 – uitwerking idee

In het tweede deel komt het echt aan op de creatieve uitwerking van het idee. Allereerst moet dat idee worden omgezet in een concreet verhaal: het script. Vervolgens moet de tekst uit het script vertaald worden naar beeld. Dat begint met een ietwat schematische vorm in het storyboard en wordt verder uitgewerkt in het ontwerp. Lees meer >>>

iMovieZo maak je een animatiefilm: Deel 3 – de uitvoering

In het derde deel wekken we de tekeningen tot leven. Verschillende technieken van animeren komen aan bod, waaronder het werken met botten. Er wordt dieper ingegaan op het animeren met Adobe Animate en de uiteindelijke montage.
Lees meer >>>

 

Illustratie

De kerntaak van Studio Edward Kobus is tekenen. En dan met name illustraties. Die maken we in diverse stijlen. Soms vormen ze zelfs een stripverhaal. Alle ins and outs over illustreren kom je te weten in de volgende artikelen:
Hoe maak je een stripverhaal?
Hoelang duurt het maken van een tekening of illustratie? (binnenkort beschikbaar)
Zo maak je een albumhoes
Tips: Zo kies je jouw illustrator

Ontwerp

Met een achtergrond in het multimedia design wordt er naast al dat animeren en illustreren ook nog wel eens een logo ontworpen.
Zo ontwerp je een logo
Ook goed om te weten: Wat doet een multimediadesigner?

Meer weten? Neem contact op!

My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress