Autonoom: Get Lost, Go Your Own Way (2024)

Er bestaan sprookjes die nog niet (helemaal) geschreven zijn, maar waar al wel een beeld van bestaat. De tekening ‘Get lost, go your won way’ is zo’n beeld. Want nee, je kijkt hier niet naar Roodkapje.

Geen bomen maar Momen

Welkom in de wereld van de Momen. Een soort bomen die hun leven beginnen als mens, om zo zelfstandig een plekje te zoeken waar ze uiteindelijk wortel kunnen schieten. Hoewel, zelfstandig? Terwijl ze dwalen door het momenbos moeten de kindermomen allerlei ongevraagde adviezen aanhoren over waar ze het best kunnen wortelen.
En hoewel die adviezen door de oudere momen -volgens eigen zeggen- met de beste bedoeling gegeven worden, zeggen ze het meest over degene die het advies geeft. Als een rechtvaardiging van hun verstandige keuzes destijds.

Get lost, go your own way door Edward Kobus

Get Lost, go your own way (2024)

De oudere momen zeggen dat het slim is om bij de andere momen in het bos te gaan staan. Zo beschermen ze elkaar. Van momen die het bos verlaten hebben fluisteren ze dat die hoogmoedig waren. En dat er van hen nooit meer iets is vernomen. Omgezaagd door de mensen waarschijnlijk.
Nét goed! Hadden ze maar niet moeten denken dat ze meer waren dan de andere momen.

Maar wat moet je dan met je dromen om een plekje buiten het bos te zoeken? Om vrij zicht te hebben en iets nieuws op te bouwen? Om op z’n minst te proberen iets van je ambities waar te maken?

‘Get Lost’, ode aan het avontuur

En jij? Kies jij voor zekerheid, of toch voor het avontuur? Het meisje in deze tekening lijkt nog te twijfelen. Zou ze door al dat advies van de oudere momen de kettingzagen aan de rand van het bos wel kunnen horen? Of heeft ze überhaupt zo haar gedachten bij de oprechtheid van al die goede adviezen? Want, als ze zo goed bedoeld zijn, waarom voelen ze dan zo badinerend?

‘Get Lost, go your own way’ is een ode aan iedereen die ongevraagd advies hartstochtelijk in de wind slaat en kiest voor het avontuur. Niks is immers ooit zeker!

Get Lost, Go Your Own Way is te koop via onze webshop:

Fun fact over Momen

De Moom is familie van de Ent, die je misschien wel uit het werk van Tolkien kent. Enten kunnen echter lopen. Momen kunnen alleen lopen als ze nog mens zijn en nog niet wortel schieten.

Tags: , ,
Geplaatst op: februari 15, 2024
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress