Elke dag een tekening: week 41 | #EdwardsDailyDrawing

Wat een week. Geen thema leek te gek: Van een wulpse dame, slechts in schaduwen gehuld, tot goed geklede maar verveelde mensen voor een rood licht. En van een braaf Fries landschap tot de spotlights van de rock 'n roll. Yeah!
De gemene deler in al deze uiteenlopende werken? Het spel van licht en schaduw. Of ik nu tekende met links of rechts.

Bekijk hier de resultaten van mijn 41e week #EdwardsDailyDrawing!

Volg me op FacebookGoogle+Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 21 november 2015

Na 278 tekeningen met mijn rechterhand te hebben gemaakt, besloot ik eens met links te gaan tekenen. Een buitengewoon verfrissende ervaring, die meteen een (naar mijn mening) mooi  beeld op heeft geleverd.  Een meer intuïtieve tekening. Met het Friesland zoals dat in mijn hoofd is.

Na 278 tekeningen met mijn rechterhand te hebben gemaakt, besloot ik eens met links te gaan tekenen. Een buitengewoon verfrissende ervaring, die meteen een (naar mijn mening) mooi beeld op heeft geleverd.
Een meer intuïtieve tekening. Met het Friesland zoals dat in mijn hoofd is.

Zondag 22 november 2015

Met een keer met links tekenen ben je er natuurlijk niet. Enthousiast geworden over deze nieuwe mogelijkheid om tekeningen te vervaardigen besloot ik dit tafereeltje te tekenen. Op twitter vroeg iemand of we de benen van een lijk hier zien. Goeie vraag. Mysterie!

Met één keer met links tekenen ben je er natuurlijk niet. Enthousiast geworden over deze nieuwe mogelijkheid om tekeningen te vervaardigen besloot ik dit tafereeltje te tekenen. Op twitter vroeg iemand of we de benen van een lijk hier zien. Goeie vraag. Wie schrijft een verhaal bij deze afbeelding?

Maandag 23 november 2015

Opzoek naar inspiratie ging ik op google zoeken naar afbeeldingen van mensen. Ik liep tegen een enorme berg stockfoto's aan met allerlei zakelijk uitziende mensen. Ik was meteen geïnspireerd.

Opzoek naar inspiratie ging ik op google zoeken naar afbeeldingen van mensen. Ik liep tegen een enorme berg stockfoto’s aan met allerlei zakelijk uitziende mensen. Ik was meteen geïnspireerd.

Dinsdag 24 november 2015

Verreweg de meest tijdrovende tekening van deze week. Er zit dan ook veel detail in als het gaat om allerlei verschillende karakters, schaduw en licht. Op de tekening is de titel nergens te bekennen: Rood licht.

Verreweg de meest tijdrovende tekening van deze week. Er zit dan ook veel detail in als het gaat om allerlei verschillende karakters, schaduw en licht.
Op de tekening is de titel niet direct te zien: Rood licht.

Woensdag 25 november 2015

De schaduw speelt een zeer belangrijke rol in deze tekening. De figuur komt uit een vervlogen tijd. Rock 'n roll zou bijna worden uitgevonden. En toch rockte deze man dat het een lieve lust was.

De schaduw speelt een zeer belangrijke rol in deze tekening. De figuur komt uit een vervlogen tijd. Rock ‘n roll zou bijna worden uitgevonden. En toch rockte deze man dat het een lieve lust was.

Donderdag 26 november 2015

Nog maar eens een verkeerstafereeltje. Maar dan wel uit een tijd dat auto's nog bijzonder waren. Gemotoriseerde koetsen eigenlijk. Een tijd dat automobilisten nog trots poseerden als ze werden geportretteerd.

Nog maar eens een verkeerstafereeltje. Maar dan wel uit een tijd dat auto’s nog bijzonder waren. Gemotoriseerde koetsen eigenlijk. Een tijd dat automobilisten nog trots poseerden als ze werden geportretteerd.

Vrijdag 27 november 2015

In de lijn van tekeningen van deze week lijkt deze prent misschien een wat rare eend in de bijt. Toch is er sprake van een element dat geheel binnen het thema valt dat de 41e week #EdwardsDailyDrawing kenmerkt: Licht en schaduw.

In de lijn van tekeningen van deze week lijkt deze prent misschien een wat rare eend in de bijt. Toch is er sprake van een element dat geheel binnen het thema valt dat de 41e week #EdwardsDailyDrawing kenmerkt: Licht en schaduw.

Muzikale begeleiding: Cat Stevens – Moon Shadow

“And if I ever lose my hands, lose my plough, lose my land,
Oh if I ever lose my hands, Oh if… I won’t have to work no more.
And if I ever lose my eyes, if my colours all run dry,
Yes if I ever lose my eyes, Oh if… I won’t have to cry no more.”

Tags: , , ,
Geplaatst op: november 27, 2015
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress