Elke dag een tekening, week 49 | #EdwardsDailyDrawing
Deze week leunt zwaar op houtskool en historie. Ik beperk mij qua perspectief nu eens niet tot verdwijnpunten, ik zoek het ook in de context van mijn onderwerpen. Over hoe de geschiedenis zich weerspiegeld ziet in nagelnieuwe gebouwen. En hoe, in het licht van voorbij gegane tijden, er tegenwoordig voor 'common people' maar weinig reden is tot klagen.
Al is dat laatste natuurlijk subjectief. Een luid morrende meute spreekt mij tegen… Genoeg geschreven. Bekijk hier de resultaten van mijn 49e week #EdwardsDailyDrawing!
Just another face in the crowd. And another one. And another… De eerste tekening met houtskool deze week.
Zondag 10 januari 2016
Combinatie van technieken. Deze tekening heb ik met potlood en inkt opgezet op papier. Vervolgens heb ik de prent ingescand en digitaal ingekleurd.
Maandag 11 januari 2016
Elk geslaagd portret voelt als een overwinning voor mij. Van nature ben ik meer in mijn element als ik gebouwen of landschappen teken. Toch, hoe meer portretten ik maak, hoe meer het eigen wordt. Dit portret vind ik bij uitstek geslaagd, als het gaat om karakter en uitstraling.
Dinsdag 12 januari 2016
Een nagelnieuw gebouw in Leek. Adelijk in zijn voorkomen. Geïnspireerd, naar ik aanneem, op de buitenhuizen van gegoede lieden uit de 18e eeuw. Het pand is gesitueerd precies tussen waar mijn ouders wonen en waar mijn jongste broer, diens vriendin en mijn neef komen te wonen. Met deze tekening heb ik gepoogd het karakter van het gebouw te vangen. Dat wat het wil uitstralen. Vervlogen tijden in vers gebakken klei: De Roomsterborgh te Leek.
Woensdag 13 januari 2016
Over vervlogen tijden gesproken. De streek waar ik ben opgegroeid (Noord-Oost Friesland) stond zo’n 100 jaar geleden nog vol met dit soort huisjes. Kleine huizen waarin vaak grote gezinnen woonden. Het was armoede troef. Inmiddels gaat het in de streek stukken beter. Men woont er in soortgelijke woningen, maar dan wel tweemaal zo groot. Met kunststof kozijnen. En dakpannen… Traditioneel of vals sentiment?
Donderdag 14 januari 2016
Nog maar eens een schets in houtskool. Met als onderwerp een gegeven dat heel gewoon was rond 1900. Kinderen aan het werk in een flessenfabriek. Je zou toch kunnen stellen dat de mens in West-Europa er de afgelopen eeuw flink op vooruit is gegaan. Daar hoor je eigenlijk nooit iemand over.
Vrijdag 15 januari 2016
Om de week te besluiten, een studie van twee modellen.
Globaal werkt Studio Edward Kobus volgens 3 stappen:
1 – Kennismaking, briefing en planning;
Duidelijkheid voor iedereen, een goede start. 2 – Naar de tekentafel en feedback;
Aan het werk! Wij leveren een voorlopig product en geven je ruimte voor feedback. 3 – Het eindresultaat.
Je feedback is verwerkt. De oplevering geschiedt volgens afspraak.
Studio Edward Kobus gebruikt cookies. Zo wordt inzicht verkregen in het gebruik van de site. Uiteraard springen we zorgvuldig om met deze informatie. Ok