Illustraties en animatie voor ‘Flipbook’ van der Heide

Onweer is een oud, maar tot de verbeelding sprekend thema. Sinds mensenheugenis gaat de mens de strijd aan met dit elektrische verschijnsel. Het laatste wapenfeit is Onweer 3.0, een innovatieve vinding van Van der Heide. De veiligheidsexpert besloot de nieuwe dienst onder de aandacht te brengen vlot en informatief boekje. Rijkelijk geïllustreerd en geanimeerd(!) door Studio Edward Kobus.

Galerij: Het geïllustreerde boekje in beeld

klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Elektrotechnische dienstverlener Van der Heide is expert als het gaat om bliksembeveiliging. Om de veiligheid van festivalbezoekers, installaties en personeel te waarborgen heeft het Onweer 3.0 uitgevonden. Een systeem dat meerdere terreinen van kennis combineert en bijdraagt aan veiligheid, veiligheidsplannen en -beleid.

In het boekje over de Onweer 3.0 belicht het bedrijf niet alleen de expertise van Van der Heide, maar laat het ook op speelse wijze de geschiedenis van de onweersbestrijding zien. Van zwarte kippen die in de middeleeuwen over kerken werden gegooid tot de angst voor Donar die met zijn bokkenwagen over de wolken banjerde. In woord en beeld.

(tekst loopt door onder animatie)

Animatie van Studio Edward Kobus voor flipbook van der Heide

De animatie zoals die te zien is in het flipbook over bliksembeveiliging.

Werkzaamheden

Het boekje is geschreven door Bert Kobus, Tekst & Redactie en opgemaakt en uitgegeven door Van der Heide.
Studio Edward Kobus leverde:

  • Het beeld voor de omslag van het boek
  • De achtergrond voor het binnenwerk (terugkerend op elke pagina)
  • Diverse illustraties bij de tekst
  • Flipbook-animatie, een serie afbeeldingen die samen een korte animatie vormen

Over de illustraties

Samen met het communicatieteam van Van der Heide is aan de hand van de tekst gekeken naar mogelijkheden voor illustraties. Studio Edward Kobus heeft, na het vaststellen van de stijl en de beeldtaal, vervolgens een aantal illustraties voorgesteld en uitgevoerd.

Over de animatie

De animatie betreft een serie van afbeeldingen die samen een kort verhaaltje vormen. De animatie is ontworpen en uitgevoerd door Studio Edward Kobus en laat met een knipoog het ontstaan zien van het innovatieve Onweer 3.0.

Tags: ,
Geplaatst op: juli 20, 2017
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress