Nog even roeien…

Nog even door de laatste woeste (Corona)golfen peddelen, en het is alweer kerst. Studio Edward Kobus hoopt dat je het einde van dit jaar heelhuids haalt.

Maar als je roeit, zit je vaak met je rug naar de toekomst. Je kijkt naar waar je vandaan bent gekomen. We hopen dat jouw uitzicht, ondanks het woelige water, toch de moeite waard is geweest.

Studio Edward Kobus kijkt terug op een veelzijdig jaar. In deze mail laten we je er graag een glimp van zien. Van de videoclip voor Evva tot de actie tegen corona.

Rest ons, de voltallige staf van de studio, niks anders dan je fijne kerstdagen toe te wensen. In gezondheid. En voor 2022 een behouden vaart!

-Edward

In 2020 hebben we Friesland laten overstromen!

tekst loopt door onder video

Bekijk onze videoclip voor Evva’s Dark Sea hier. De clip is genomineerd voor Friese videoclip van het jaar!

Een echt hoogtepunt voor Studio Edward Kobus in 2020 was de videoclip voor Evva. Dankzij het project ‘Sa fier fan hûs’ van Friesland pop kregen we de kans om deze animatie te maken en uit te voeren. De clip is genomineerd voor de Friese popawards 2020 als Friese Clip van het jaar!

Still uit de reportage van Leo Middelsé

Maar het bleef niet bij alleen een videoclip. Er was ook media-aandacht! Jaap Ruurd Feitsma maakte voor omroep Leo Middelsé een mooie reportage over het project.

Wil je weten over wat er allemaal bij het maken van zo’n animatie komt kijken? Lees dan de driedelige tutorial op onze website!

Te koop op Etsy!

We hebben een prachtige Etsy winkel!

Etsy is dé online marktplaats voor creatievelingen. Makers en liefhebbers vinden elkaar hier in hun liefde voor prachtige producten. Op de in 2020 vernieuwde pagina van Studio Edward Kobus vindt je onze collectie muisjes. Handgemaakte prenten, met liefde gemaakt. Ingekleurd met aquarel. Zorgvuldig gereproduceerd.

Kunstkaarten tegen Corona!


Om eenzaamheid tegen te gaan hebben we mensen gestimuleerd kaartjes van de studio te gaan sturen tijdens de coronacrisis. 17 bestellingen resulteerden in een bijdrage van €45,– voor het Rode Kruis en waren goed voor 181 kaarten!
De actie is inmiddels voorbij, maar kaartjes kopen kan nog steeds in onze webshop. Geld doneren aan het Rode Kruis doe je via deze link.We willen graag iedereen die aan de actie heeft meegedaan bedanken. Het zijn kleine gebaren als deze die veel  kunnen betekenen.

Werk in opdracht

Tekst loopt door onder video

Het wordt weer tijd om het website van Studio Edward Kobus te vernieuwen, want we hebben dit jaar weer een aantal leuke projecten mogen uitvoeren. Van animaties als examentraining voor de Friese onderwijsorganisatie Afûk tot een hele lading illustraties voor de e-learnings van Lean.nl!
Binnenkort te bewonderen in ons portfolio!

Autonoom werk in 2020

Het autonome werk van Studio Edward Kobus in 2020.

Naast alle opdrachten moest er en passant ook nog thuisonderwijs worden gegeven. Toch was er nog plek voor autonoom werk. Een greep (met de klok mee): ‘Emma doorkruist het woud’ (januari 2020, digitale tekening); ‘Kerk op zee’ (februari 2020, inkt op papier, digitaal ingekleurd); ‘Bijna thuis’ (november 2020, inkt en aquarel op papier).
Emma en de zee waren thema’s dit jaar, kunnen we achteraf wel stellen…Werk van Studio Edward Kobus kun je kopen in onze Etsy webshop (muizen) maar ook in onze vertrouwde online winkel op edwardkobus.eu.

Wat kun je (van ons) verwachten in 2021?

Corona of niet, Studio Edward Kobus blijft creëren! Wat en in welke vorm precies, dat weten we nog niet.We gaan in ieder geval ons best doen om onze verkoopkanalen zoveel mogelijk vol te stoppen met (nieuw) eigen werk. En we gaan ons er op richten nieuwe animatie videoclips te maken, de combinatie muziek en animatie smaakt namelijk naar meer!

Voor nu: Blijf kijken, blijf fantaseren, blijf inspireren!

 

Tags: , , ,
Geplaatst op: december 21, 2020
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress