Overzicht Mei 2016: Studio Edward Kobus goes wearable!

Studio Edward Kobus was op stoom deze maand! We ontwierpen een T-shirt met daarop Margarethe Zelle. Beter bekend als danseres en spionne Mata Hari. Maar Leeuwarden en Friesland hebben meer grootheden voortgebracht. Wat te denken van Slauerhoff of Tadema? Wie zeg je? Tijd om bij te spijkeren! Over kunst en wearables. Poëzie en textiel...
De T-shirts zijn gezeefdrukt door Drukvast, te Leeuwarden

De T-shirts zijn gezeefdrukt door Drukvast, te Leeuwarden

De T-shirts zijn gemaakt in samenwerking met zeefdrukker Drukvast in Leeuwarden en T-shirt winkel The Saint. Je kunt ze daar ter plekke passen, maar binnenkort zijn ze ook verkrijgbaar via de webshop. Immers, een T-shirt met deze dame van wereldfaam, moet je ook wereldwijd kunnen verkrijgen.

Fries Museum

Maar niet alleen the Saint is enthousiast over het ontwerp. Vlakbij het geboortehuis van Mata Hari is het T-shirt verkrijgbaar in de winkel Margaretha Z (goeie koffie aldaar!) En tot slot kunnen we met gepaste trots vermelden dat Studio Edward Kobus ook in het Fries Museum hangt (!) Mata Hari prijkt daar naast T-shirts ook op hippe linnen tassen in de museumwinkel. Daar wil je mee gezien worden!

Ja, Studio Edward Kobus mag zich helemaal hip noemen, nu we actief zijn op de markt van de wearables. Toch heeft het uitzoeken van T-shirts, het zeefdrukken en de promotie niet betekend dat er niet getekend werd. Een bescheiden overzicht van gemaakt werk in de maand mei:

Leeuwarden aan zee

Voor een artikel in de Rondom Leeuwarden over een in aanleg zijnd stadsstrand maakte ik deze illustratie. Een artist impression waarbij ik mijn fantasie een loopje liep nemen met de minder tropische werkelijkheid.

Voor een artikel in de Rondom Leeuwarden over een in aanleg zijnd stadsstrand maakte ik deze illustratie. Een artist impression waarbij ik mijn fantasie een loopje liep nemen met de minder tropische werkelijkheid.

Slauerhoff, de ‘woningloze’ uit Leeuwarden

Wie kent niet de dichtregels "Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, nooit vond ik ergens anders onderdak"? Ze zijn afkomstig van de (scheeps)arts Jan Jacob Slauerhoff. Geboren in Leeuwarden, maar nooit ergens helemaal thuis. Een intelligente man met serieuze bindingsangst, maar gelukkig ook een groot talent voor dichtkunst.

Wie kent niet de dichtregels “Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, nooit vond ik ergens anders onderdak”?
Ze zijn afkomstig van de (scheeps)arts Jan Jacob Slauerhoff. Geboren in Leeuwarden, maar nooit ergens helemaal thuis. Een intelligente man met serieuze bindingsangst, maar gelukkig ook een groot talent voor dichtkunst.

Sir Lawrence Alma Tadema, de Fries die het maakte in Londen

Portret van de in de 19e eeuw in Dronrijp (onder de rook van Leeuwarden) geboren kunstschilder Sir Lawrence Alma Tadema. Zijn hoogtij dagen braken aan toen hij in Londen is gaan wonen. De klassieke oudheid vormen de voornaamste onderwerpen van zijn schilderijen. Dit portret heb ik gebaseerd op een van de weinige foto's die van hem bekend zijn.

Portret van de in de 19e eeuw in Dronrijp (onder de rook van Leeuwarden) geboren kunstschilder Sir Lawrence Alma Tadema. Zijn hoogtij dagen braken aan toen hij in Londen is gaan wonen. De klassieke oudheid vormen de voornaamste onderwerpen van zijn schilderijen.
Dit portret heb ik gebaseerd op een van de weinige foto’s die van hem bekend zijn.

En, omdat het zo leuk is om naar te kijken: Het maken van een portret in minder dan 2 seconden:

 

Tags: , , ,
Geplaatst op: juni 2, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress