Pentekening: Oldehove, Leeuwarden

Omschrijving

Voor een illustrator uit Leeuwarden is het misschien wel een must: Het icoon van de stad, de Oldehove, vereeuwigen. Deze toren is het resultaat van torenhoge ambities en bouwkundige blunders. Hij had 120 meter hoog moeten worden. Maar toen hij 10 meter was gevorderd zakte hij al scheef. Men besloot toch door te bouwen.

Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een stompe toren die slechts een derde van de beoogde hoogte meet. De St. Vitus kerk die er in vroeger dagen bij stond is al heel lang niet meer. Het bouwwerk staat eenzaam aan de rand van een plein.

Mislukking of niet, de toren herbergt vele schitterende details en biedt bovendien een mooi uitzicht over de stad. Menig Leeuwarder heeft de toren in zijn hart gesloten. Al blijft altijd de angst dat hij nog eens omvalt.

Details

Uitgevoerd in inkt.

Deze tekening werd gemaakt in opdracht van een particulier. Wil jij ook een tekening van je huis? Of heb je een ander soort opdracht voor ogen? Check onze dienstenpagina: Particulieren: Tekening van je huis (of vrije opdracht)

Tags: , , , ,
Geplaatst op: augustus 17, 2015
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress