Cartoons en visuals voor interne campagne Frisia Zout BV

In opdracht van Frisia Zout BV te Harlingen ontwierp en tekende Studio Edward Kobus posters. Deze affiches zijn onderdeel van een interne campagne waarbij werknemers op een positieve manier aan het denken worden gezet. Over het werk, en hun rol daarbij.

Het doel van de interne campagne was om zaken als veiligheid en slim werken extra onder de aandacht te brengen. Zonder te belerend te zijn. En altijd met een knipoog.

De tekeningen beelden dan ook overdreven situaties uit. Maar wel met een link naar de werkelijkheid. Zo worden belangrijke thema’s makkelijker bespreekbaar.

Sessies
Middels korte brainstormsessies is in samenwerking met Frisia Zout BV gekozen voor een specifieke tekenstijl. Deze is duidelijk, maar ook los. Een beetje als in een stripverhaal. Zo sluit de stijl aan op de boodschap. Die is serieus, maar wordt gebracht met een knipoog.

Studio Edward Kobus ontwikkelde, samen met de communicatie-afdeling, persona’s. Dit zijn fictieve karakters. Deze types zouden qua persoonlijkheid en functie zo tussen de echte collega’s van het bedrijf zouden kunnen werken.

Rode draad
De persona’s zorgen voor herkenbaarheid. Ook vormen ze vaste elementen in de uitingen. Zo ontstaat een rode draad waar toekomstige campagnes op kunnen voortborduren.

Links
Website Frisia Zout BV (onderdeel van Esco) >>

Tags: , , ,
Geplaatst op: mei 7, 2019
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress