Tekenen voor bomen

Het is lente. Er verschijnen weer blaadjes aan de bomen. Een verschijnsel waar bijna iedereen vrolijk van wordt. Alleen... Overal op de wereld verdwijnt bos. Gelukkig is er een tegenbeweging. Studio Edward Kobus wil die tegenbeweging helpen. We tekenen voor meer bomen!

Kijk naar het werk van Studio Edward Kobus. Het kan bijna niet anders of het valt je op: Bomen hebben een prominente plek. Vooral in het autonome werk.

Geen wonder. Het is fantastisch om bomen te tekenen. Wat aanspreekt zijn de grillige vormen. De vertakkingen. Het spel van licht en schaduw. Maar ook beweging, bijvoorbeeld als het gaat om wuivende bladeren.

Eerste boom in de serie ‘Tekenen voor bomen’.

Het is jammer dat een tekening geen geluid weergeeft. Het geluid van de wind die door de bladeren ruist is onovertroffen. Maar kijk je goed, dan hoor je dat geruis er vanzelf bij.

Omdat bomen zo’n dankbaar onderwerp zijn, komt Studio Edward Kobus met een project dat zorgt dat er niet alleen op papier nieuwe bomen bij gaan komen.

Nieuwe bomen, niet alleen op papier

De komende tijd publiceert Studio Edward Kobus nieuwe tekeningen van bomen. Getekend op gerecycled papier. Deze tekeningen komen te koop in de webshop van Studio Edward Kobus.

Koop jij zo’n tekening (of een reproductie) dan geeft Studio Edward Kobus opdracht aan Trees For All om een aantal bomen te planten (het aantal bomen verschilt per tekening).

Trees for all` heeft veel ervaring met het planten van bomen. Ze werken over de hele wereld maar hebben ook in Nederland projecten lopen.

De eerste bomen staan inmiddels klaar in de webshop. Langzaam maar zeker zullen we de lijst met tekeningen uitbreiden met nieuw werk. Volg Studio Edward Kobus via twitter, instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe tekeningen.

Muzikale ondersteuning: Nynke Laverman – Tree Tree

Tags: , , ,
Geplaatst op: maart 23, 2021
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress