Frans straatbeeld: La rue principale

Een autonoom gemaakte tekening vol uitdaging en inspanning: ‘La rue principale’. Een Franse titel voor een werk dat Franse stedelijkheid ademt. En een zweem nostalgie. Passend in een serie van straatbeelden.

Dit werk is (als gelimiteerde oplage) te koop! Kijk in de webshop –>

Eerste fase van de realisatie van 'la rue principale'; de pentekening

Eerste fase van de realisatie van ‘la rue principale’; de pentekening

Dansende lijnen

De tekening is in eerste instantie met pen op papier getekend. Daarbij heb ik voornamelijk met links (rechts is mijn voorkeurhand) getekend.
Dat resulteert in ogenschijnlijk ongecontroleerde maar ook speelse pennestreken. Ik zou het dansende lijnen willen noemen. Dansend omdat ze dynamisch zijn en expressief.

Groot werk

Ik heb op een formaat papier gewerkt van 65 bij 50 centimeter. Vrij groot voor een pentekening van deze orde. Dat laat ruimte voor veel detail. Daarbij is het nogal arbeidsintensief.
De realisatie van deze tekening bedroeg dan ook meer dan een maand.

Het maakproces van de tekening, teruggebracht tot enkele seconden.

Na de pentekening op papier te hebben gezet, heb ik de tekening in delen en in hoge resolutie ingescand. Zo heb ik hem kunnen inkleuren. Te beginnen met een digitale onderschildering, om daar vervolgens in lagen realistische kleuren, licht en schaduw op aan te brengen.

Vanuit de fantasie

De tekening is ontsproten uit de fantasie. Voorheen werkte ik met foto(‘s) als uitgangspunt. Ditmaal ligt het startpunt dus niet in de wereld zoals ik die van foto’s ken maar zoals ik me die voorstel. In echt grote Franse steden als Parijs of Marseille ben ik nooit geweest. En ook de vroege jaren ’60 heb ik niet meegemaakt. Maar –om Einstein maar eens aan te halen– verbeeldingskracht brengt je overal.

Bekijk details van ‘La rue principale’

Materiaalgebruik

Pen op papier
Digitaal
Afdruk

Dit werk is (als gelimiteerde oplage) te koop! Kijk in de webshop –>

Tags: , , ,
Geplaatst op: november 2, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress