Artist statement Edward Kobus

Je bent hier: Studio Edward Kobus > About > Artist statement Edward Kobus
Studio Edward Kobus staat voor zowel mijn werk in opdracht als mijn autonome werk. In beide gevallen streef ik altijd naar kwaliteit en eigenheid. Maar waar mijn werk in opdracht vaak ten dienste van een groter verhaal staat, spreekt mijn autonome werk voor zich.

Studio Edward Kobus is verbeelding

Mijn werk draait om verbeelding. Hierbij is de wereld zoals ik die waarneem vaak een startpunt voor vrije associaties en droombeelden. Het levert vaak gelaagde werken op. Een eerste blik laat een mooie voorstelling zien. Maar wie langer kijkt ontwaart al snel meer details. In één beeld kan ik een heel verhaal vertellen.

Met een achtergrond als multimedia designer beperk ik mij niet tot slechts illustratiewerk of vrij tekenwerk maar pas ik mijn werk ook toe in games en animaties.

De Omhelzing, inkt en verf op hout, Edward Kobus

Edward Kobus – De omhelzing (2018)

Kunststromingen die mij inspireren zijn het impressionisme, het magisch realisme, en (in iets mindere mate) de romantiek. Mijn werk heeft een sterke link met de waarneembare werkelijkheid, maar voegt daar ook graag nieuwe dimensies of andere manieren van kijken aan toe.

Voorstellingen om in te duiken

De wereld om ons heen bevat een schat aan schoonheid. Hier put ik graag uit. Ik kijk graag naar natuurlijke elementen die altijd dichtbij zijn: bomen en rietkragen bijvoorbeeld. Daarnaast kijk ik graag naar menselijke sporen. Al deze elementen vormen een fundament waarop ik verder fantaseer en gedachte-experimenten mee uitvoer.
Zo ontstaan voorstellingen waar je als toeschouwer in kunt duiken. Je kunt je laten verrassen. En mogelijk kun je erover nadenken.

Voorbeelden van mijn werk zijn te vinden in mijn portfolio. Tevens verkoop ik originelen en reproducties in mijn webshop.

Generic placeholder image