Typisch weer zo'n luie creatieve ondernemer.

Info: Alles over de studio

Je bent hier: Studio Edward Kobus > Info: Alles over de studio

Op deze pagina

Over Edward Kobus

Studio Edward Kobus in de pers

Contact

Over Edward Kobus

Als naamgever van de studio kan ik hier wel vanuit de eerste persoon spreken. Ik heb altijd wel interesse gehad in ontwerp en kunst. Toch heb ik een grillig pad gevolgd voordat ik als zelfstandig illustrator en animator aan de slag ben gegaan. Via opleidingen als Grafisch vormgeving en Kunst en Educatie ben ik uiteindelijk afgestudeerd als Multimedia Designer aan wat nu NHL Stenden heet.

Via via toch tekenaar en animator geworden
Hoewel mijn interesse altijd meer in het beeldende vlak heb gezeten, ben ik mijn werkzame leven gestart als webdesigner/front-end developer. Daarna heb ik een switch gemaakt naar een baan als communicatie-adviseur. Prima banen, maar niet waar ik gelukkig van werd.
Waar ik wel blij van werd was zelf creatief ondernemen. Zo heb ik een hele tijd een blog gerund (Ekaya) waarin ik schreef over mijn passie voor indie-muziek. Van het tippen van videoclips en het recenseren van nieuwe albums tot de vormgeving van de website.
Uiteindelijk heb ik in 2013 de keuze gemaakt om mijn hart te volgen en te gaan tekenen. In 2014 resulteerde dat in de oprichting van Studio Edward Kobus.

Het tekenen werd illustreren en uiteindelijk ook animeren. In opdracht maar ook autonoom. Voor mij kwamen alle losse eindjes bij elkaar toen ik de kans kreeg een heuse videoclip te animeren. Tekenen, muziek en animeren; leuker wordt mijn werk niet!

Unieke combinatie van vaardigheden
Mijn multimediale achtergrond gecombineerd met mijn beeldende vaardigheden levert een unieke combinatie op. Als tekenaar ben ik veel

Zelfportret van Edward Kobus

zijdig en breed inzetbaar. Ik floreer het meest in mijn autonome werk of bij opdrachten waarbij ik met een helder doel voor ogen zelf de oplossing aan mag dragen.

Ik werk graag grondig. In grote projecten werk ik altijd op basis van analyse en onderzoek. In mijn creatieve proces is er alle ruimte voor fantasie en associaties, maar mijn aanpak is overwegend methodisch.

Lees ook mijn Artist statement, bekijk de verschillende diensten die ik bied, laat je inspireren door mijn portfolio en sneup zeker rond in de online winkel. Tot ziens!

Studio Edward Kobus in de pers

Leeuwarder Courant over Studio Edward Kobus

Studio Edward Kobus in de Leeuwarder Courant, maart 2016

Leeuwarder Courant

“Een jaar lang elke dag een tekening”
Lees het artikel: www.lc.nl/

Rondom Leeuwarden / Post 2018

“Liever veelzijdig dan ijdel”
Lees het artikel: http://post2018.org

Ondernemend Friesland

“Edward Kobus maakt een jaar lang elke dag een tekening”
Lees het artikel: http://www.of.nl/

Ondernemend Friesland

“Edward Kobus maakt een jaar lang elke dag een tekening”
Lees het artikel: http://www.of.nl/

Heerenveense Courant

“Een Potvis achter de Waag in Leeuwarden, een jongen die boven het centrum van Heerenveen zwemt. De nieuwe geanimeerde videoclip van Evva, de band van zangeres Emma Poppink, doet surrealistisch aan. Droombeelden uit de koker van Leeuwarder illustrator en animator Edward Kobus.”

Lees het artikel: http://www.of.nl/

Handig: Zo kom je in contact!

Bellen

06 – 39 72 30 86

Mailen

Mail: studio[at]edwardkobus[dot]eu

Social Media

Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/edwardkobus
Facebook: https://www.facebook.com/studioedwardkobus

Generic placeholder image