Gehoord: Intergalactic Lovers @ Neushoorn (Leeuwarden)

Om niet te vergeten, een korte recensie van wat ik gezien, gelezen of gehoord heb. Deze keer een concert van het Belgische Intergalactic Lovers!

Wie/wat:
De Belgische indie-band Intergalactic Lovers met in het voorprogramma (eveneens Belgisch) Lee Anderson.

Waar & Wanneer:
Arena-zaal Neushoorn. Leeuwarden, Donderdag 11 januari.

Aanleiding:
Het nieuw album van Intergalactic Lovers (‘Exhale’, september 2017) kon mij bekoren. Toen ik begreep dat de band in mijn thuisstad zou optreden was dat genoeg reden om de kou te trotseren en op mijn fiets te springen. Richting binnenstad. Richting wat een zeer warm Neushoorn zou blijken.
Van Lee Anderson had ik nog nooit gehoord. Maar PH, mijn gezelschap voor de avond, verzekerde me dat ook die band het luisteren waard was. Hij zou gelijk krijgen.

Hoe was het?
Lee Anderson trapte af en liet meteen alle hoeken van zijn muzikale kunnen zien. Van Cabareteske nummers tot zorgvuldig uitgebouwde slow burners. Folky, Bluesy, Beatlesque, Dylanesque… (Wie nog meer chip gespelde neologismen weet, stuur ze op!)
Misschien nog een beetje zoekend. Zeer divers, zeer vermakelijk ook. Nummer ‘The Game’ (heerlijk plukkende bas, virtuoze lead guitar) sprong er uit.

De Arena-zaal was lekker gevuld geraakt toen Intergalactic Lovers begon. Zangeres Lara Chedraoui heeft stage-presence en wist met haar dans en charme de zaal al snel voor zich te winnen.
Intergalactic Lovers speelde als een zeer strak afgestelde machine. Aangejaagd door immer drijvende drums en zeer strakke baslijnen ontstaat er een goede basis voor vocalen en lead guitar om lekker los te kunnen gaan. Dat levert ietwat duister getinte en melancholische maar lekker in het gehoor liggende post-punk op in de straat van Interpol Editors.

Tekst loopt door onder video. Maw: ne me quitte pas!

Video: Intergalactic Lovers – River (official video)

Zang
Moeten we het nog even hebben over de zang: Wat een dynamiek! Chedraoui haar stem ligt van nature al lekker in het gehoor maar ze weet extra dimensies toe te voegen door met klankkleur en emotie te spelen. Waar de band goed is, tilt de frontvrouw die naar een nog hoger niveau en voegt daarbij een iets zachter vrouwelijk element toe.
Al moeten we ons niet vergissen: Intergalactic Lovers staat op scherp. Klaar voor de betere festivals van de aankomende zomer.

Wat heeft het me opgeleverd?
Ik heb het album ‘Exhale’ op gelimiteerd groen vinyl gekocht en deze laten signeren. Maar bovenal een fijne luisterervaring die me ook vaak aan het Canadese Metric deed denken. En waar er bands zijn die vooral in de studio floreren, bewijst Intergalactic Lovers dat het zowel in de studio als op de planken goed uit de voeten kan.

Is het een aanrader?
Mocht je het nog niet door hebben: Zeker en vast.

Onder deze video loopt de tekst dan weer niet door, maar er staan wel weer heel veel links onder…

Video: Intergalactic Lovers – Between the Lines (official video)

Tags: , , ,
Geplaatst op: januari 12, 2018
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress