Animaties bij documentaire The Guts of the Neuroscientist

Verzin animaties in je eigen stijl bij de boeiende korte documentaire over de gelauwerde neurowetenschapper Eveline Crone. Dat was zo ongeveer de opdracht waarmee regisseur Hester Overmars bij Studio Edward Kobus terechtkwam. Een opdracht die bijna te mooi leek om waar te zijn. En waarin hard werk heeft geleid tot een prachtig eindresultaat.

-tekst loopt door onder video-

Trailer bij de documentaire met daarin verschillende animaties. Vanaf 25 april 2023 online te bekijken!

Over de documentaire

Wat is intuïtie? En hoe kunnen onderbuikgevoelens de wetenschap beïnvloeden? Neurowetenschapper Eveline Crone staat bekend om haar uitgebreide onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van adolescenten en stelt dat intuïtie een aspect van de geest is dat de moeite waard is om te bestuderen en te omarmen. In haar wetenschappelijke loopbaan heeft haar eigen onderbuikgevoel vaak geleid tot nieuwe inzichten.

In ‘The Guts of the Neuroscientist’ neemt Crone ons mee op een reis door een abstract landschap van veranderende witte lijnen, terwijl ze nadenkt over de ontwikkeling en de toekomst van de neurowetenschap.

Animaties met artistieke insteek

De animaties in de documentaire zijn niet bedoeld om uit te leggen. Eerder willen ze de kijker prikkelen. De animaties rijmen als het ware op het verhaal van Crone. Het is dan ook niet verwonderlijk dat regisseur Hester Overmars, binnen bepaalde kaders, veel creatieve vrijheid aan Studio Edward Kobus liet als het gaat om de animaties.

Galerij

Meer informatie

Dienst: Animatie
Opdrachtgever: Ammodo Docs
Regie: Hester Overmars
Productie: Blackframe
Montage: Ralf Film

Te zien: april 2023, Go Short Festival (Nijmegen)
Vanaf 23 april op NPO Start.

Tags: , , , , , ,
Geplaatst op: maart 30, 2023
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress