Stripfiguren voor interne campagne gemeente Súdwest-Fryslân

Sommige opdrachten kun je niet anders omschrijven als ‘krenten in de pap’. Hoe vaak krijg je nou de opdracht om stripfiguurtjes te ontwerpen? Die vooral niet te braaf moeten zijn? Studio Edward Kobus kon zich helemaal uitleven voor een interne campagne voor Súdwest-Fryslan.

Het concept van de twee figuurtjes voor de interne campagne

Het eerste beeld voor het concept van de twee figuurtjes. Op basis van dit karakterdesign zouden de andere beelden gemaakt worden.

Interne campagne op het randje

Belangrijk uitgangspunt voor Súdwest-Fryslan was dat het beeld herkenbaarheid zou geven aan de campagne (bestaande uit meerdere updates over langere tijd) en dat er bovendien ruimte was voor humor. De opdrachtgever maakte daarom een moodboard waarop Studio Edward Kobus schetsen leverde. De figuurtjes zijn daarmee het eindresultaat van een proces waarin goed geluisterd is naar de opdrachtgever.

Wie Cor en Keet zijn

Cor en Keet zijn uiteindelijk de collega’s die de interne campagne moeten gaan dragen. Het zijn welwillende collega’s. Maar hun emoties zijn nogal overdreven. Daarmee geven ze uiting aan hoe werkprocessen soms frustrerend kunnen zijn, maar ook juist heel leuk.

Cor en Keet zijn breed inzetbaar. De situaties waarin ze zich bevinden zijn op vele manieren te interpeteren. De opdrachtgever gaat daar zelf nog het creatiefst mee om door zelf de onderschriften bij de in totaal tien afbeeldingen te verzinnen.

Galerij

Meer info:

Dienst: Strips / Illustraties
Opdrachtgever: Gemeente Súdwest-Fryslân
Jaar: 2023

Tags: , , , ,
Geplaatst op: maart 30, 2023
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress