Elke dag een tekening, week 27 | #EdwardsDailyDrawing

Teruggekeerd van vakantie, stond een oude stompe toren mij -nonchalant leunend tegen de leegte- op te wachten. Ik weet niet wat ze van me wilde, of verwachtte. Maar ik gaf haar alles wat ik in me had. In ruil kreeg ik haar ware schoonheid te zien.

Bekijk hier de resultaten van mijn 27e week #EdwardsDailyDrawing! Een flink aantal pentekeningen, met veel aandacht voor de 16e en 17e eeuw.

Volg me op Facebook, Google+, Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 15 augustus 2015

Hoewel ze, bouwkundige gezien, een mislukking is, heeft menig Leeuwarder deze scheefgezakte toren in zijn hart gesloten. 120 meter had de Oldehove moeten worden. Vergezeld door de St. Vituskerk. Een van veraf te herkennen torenspits. De ambities waren groots! Eenzaam en stomp staat ze nu aan de rand van het Oldehoofsterkerkhof. Toeristen opwachtend. Leunend. Nonchalant misschien, maar ook trots.  Want als je faalt, faal dan met verve.

Hoewel ze, bouwkundige gezien, een mislukking is, heeft menig Leeuwarder deze scheefgezakte toren in zijn hart gesloten. 120 meter had de Oldehove moeten worden. Vergezeld door de St. Vituskerk. Een van veraf te herkennen torenspits. De ambities waren groots!
Eenzaam en stomp staat ze nu aan de rand van het Oldehoofsterkerkhof. Toeristen opwachtend. Leunend. Nonchalant misschien, maar ook trots.
Want immers: Als je faalt, faal dan met verve.

Zondag 16 augustus 2015

Aan de Nieuwestad in Leeuwarden staat een 17e eeuws poortje. Het is een rijksmoment.  Er is een door slechte graffiti getooid elektriciteitskastje voor gezet. Dat is zonde, het object staat namelijk precies in het zicht van wat dit poortje de moeite waard maakt: De versieringen.  Ik had dat eigenlijk nooit zo door. Totdat ik het bouwwerkje ging tekenen. Mijn hemel, wat een details!

Aan de Nieuwestad in Leeuwarden staat een 17e eeuws poortje. Het is een rijksmoment.
Er is een door slechte graffiti getooid elektriciteitskastje voor gezet. Dat is zonde, het object staat namelijk precies in het zicht van wat dit poortje de moeite waard maakt: De versieringen.
Ik had dat eigenlijk nooit zo door. Totdat ik het bouwwerkje ging tekenen. Mijn hemel, wat een details!

Maandag 17 augustus 2015

Lucy on a Swing, feelin' Down...

Lucy on a Swing, feelin’ Down…

Dinsdag 18 augustus 2015

Om zichzelf te motiveren, had de drankzuchtige boer een effectieve oplossing bedacht.  Hij rooide het land met zijn eigen handen. Als beloning lag de jeneverfles op hem te wachten.

Om zichzelf te motiveren, had de drankzuchtige boer een effectieve oplossing bedacht.
Hij rooide het land met zijn eigen handen. Als beloning lag de jeneverfles op hem te wachten.

Lees het complete verhaal van deze slimme boer in mijn reflectieverslag >>

Woensdag 19 augustus 2015

Heer Konijn droeg een jagershoed. De ironie ging aan hem voorbij. Dat was hem vergeven, hij leefde in immers in een paralel universum. Een wereld waarin Konijnen zich rustig laten portretteren...

Heer Konijn droeg een jagershoed. De ironie ging aan hem voorbij. Dat was hem vergeven, hij leefde in immers in een paralel universum. Een wereld waarin Konijnen zich rustig laten portretteren…

Donderdag 20 augustus 2015

Lucifers, ik zie ze het liefst in een doosje met zo'n zwaluw er op. Noem me een romanticus. Hoe we aan dit nietszeggende pakje komen, ik weet het niet. Waarschijnlijk was het goedkoper dan 'de echte'. Of het lag nu eenmaal, toevallig, bij de Action. Pfoe... Gelukkig kunnen we weer om nieuwe.

Lucifers, ik zie ze het liefst in een doosje met zo’n zwaluw er op. Noem me een romanticus.
Hoe we aan dit nietszeggende pakje komen, ik weet het niet. Waarschijnlijk was het goedkoper dan ‘de echte’. Of het lag nu eenmaal, toevallig, bij de Action. Pfoe…
Gelukkig mogen we binnenkort weer om nieuwe.

Vrijdag 21 augustus 2015

Impressie van een 17e eeuws pand aan de Speelmansstraat, Leeuwarden

Impressie van een 17e eeuws pand aan de Speelmansstraat, Leeuwarden.

Tags: ,
Geplaatst op: augustus 21, 2015
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress