Elke dag een tekening, week 34 | #EdwardsDailyDrawing

Een week vol verwondering, voorstellingsvermogen en variatie. Van priegelige zentangle patroontjes tot striptekeningen. En van een portret in diepzwarte inkt van John Lennon tot een 'platte' selfie. Voor ieder wat wils, vergezeld van prachtige muziek.

Bekijk hier de resultaten van mijn 34e week #EdwardsDailyDrawing!

Volg me op FacebookGoogle+Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 3 oktober 2015

Hoewel ik de week ervoor een compleet beeldverhaal had opgetogen in deze stijl was ik nog niet klaar met de kruisarcering. Tijdens de treinrit Den Haag - Leeuwarden hield ik me bezig met dit alledaagse tafereel.

Hoewel ik de week hierrvoor een compleet beeldverhaal heb opgetogen in deze stijl, was ik zaterdag nog niet klaar met de kruisarcering. Tijdens de treinrit Den Haag – Leeuwarden hield ik me bezig met dit alledaagse tafereel. Heel effectief tegen de verveling. 

Zondag 4 oktober 2015

Als cartoonist ben ik niet erg snel. Een paar maanden terug was de discussie over robots weer helemaal hot. Wat dat aangaat verandert er in honderd jaar maar weinig. Ik ben geen tegenstander van robots. Maar ik vraag me wel af wat mensen gaan doen met hun tijd als deze mechanische wezens al onze taken hebben overgenomen.

Als cartoonist ben ik niet erg snel. Een paar maanden terug was de discussie over robots weer helemaal hot. Wat dat aangaat verandert er in honderd jaar maar weinig. Ik ben geen tegenstander van robots. Maar ik vraag me wel af wat mensen gaan doen met hun tijd als deze mechanische wezens al onze taken hebben overgenomen.

Maandag 5 oktober 2015

Zentangle wordt dit genoemd. Tekenen om het tekenen, een zoektocht naar patronen en visuele gekkigheid.

Zentangle wordt dit genoemd. Tekenen om het tekenen, een zoektocht naar patronen en visuele gekkigheid.

Dinsdag 6 oktober 2015

Mijn publiek. Nu niet langer alleen in mijn hoofd. Herken jij jezelf er in terug?

Mijn publiek. Nu niet langer alleen in mijn hoofd. Herken jij jezelf er in terug?

Woensdag 7 oktober 2015

Wie verwondert zich nog wel eens? En waarover dan wel?

Wie verwondert zich nog wel eens? En waarover dan wel? Mijn zoons verwonderen zich over welhaast alles. En ik doe met ze mee. Dat is een beetje het thema van deze prent. Al lijkt de vader in deze illustratie zich over hele andere dingen te verwonderen dan zijn zoon.

Donderdag 8 oktober 2015

Soms doe ik per ongeluk wel eens wat goed. De dag nadat ik deze tekening had gemaakt, bleek de verjaardag van deze dromer te zijn. En hoewel hij er niet meer is, droom ik met hem mee.

Soms doe ik per ongeluk wel eens wat goed. De dag nadat ik deze tekening had gemaakt, bleek de verjaardag van deze dromer te zijn. En hoewel hij er niet meer is, droom ik met hem mee. Dat is hard nodig.

Vrijdag 9 oktober 2015

Een erg populaire stijl van vormgeven en illustreren is 'flat design'. Een stijl die nauwelijks ruimte laat voor diepte maar eerder een heldere welhaast schematische voorstelling van zaken verschaft. Ideaal voor web en video, en daarom ook welkom in mijn set van vaardigheden.

Een erg populaire stijl van vormgeven en illustreren sinds enkele jaren, is ‘flat design’. Een stijl die nauwelijks ruimte laat voor diepte maar eerder een heldere welhaast schematische voorstelling van zaken verschaft. Ideaal voor web en video, en daarom ook welkom in mijn set van vaardigheden.

Muzikale ondersteuning: John Lennon – Imagine

Tags: , , ,
Geplaatst op: oktober 9, 2015
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress