Elke dag een tekening, week 44 | #EdwardsDailyDrawing

Een week die van start ging met een mijlpaal: 300 tekeningen op rij! Een goede reden om inzicht te geven in de werkwijze van deze tekenaar. Aanschouw de creërende mens in zijn natuurlijke habitat.

Bekijk hier de resultaten van mijn 44e week #EdwardsDailyDrawing!

Volg me op FacebookGoogle+Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 12 december 2015

Oef, jawel. Daar was hij dan, de 300e tekening op rij. Om dat te vieren, wilde ik graag meer inzicht geven in het proces van hoe een tekening tot stand komt. Zie hier:  De tekenaar, hard aan het werk in zijn natuurlijke omgeving.

Oef, jawel. Daar was hij dan, de 300e tekening op rij. Om dat te vieren, wilde ik graag meer inzicht geven in het proces van hoe een tekening tot stand komt. Zie hier: De tekenaar, hard aan het werk in zijn natuurlijke habitat.

Zondag 13 december 2015

De drone is al enige tijd gemeengoed. Spectaculaire foto's van een zicht dat tot voor kort enkel aan vogels en een enkele laagvliegende vliegenier besteed was, worden nog maar lauw ontvangen. Dat mag allemaal zo zijn. Als tekenaar heb je geen moderne techniek nodig om door de ogen van een vogel te kijken. Voorstellingsvermogen. Dat is alles.

De drone is al enige tijd gemeengoed. Spectaculaire foto’s van een zicht dat tot voor kort enkel aan vogels en een enkele laagvliegende vliegenier besteed was, worden nog maar lauw ontvangen.
Dat mag allemaal zo zijn. Als tekenaar heb je geen moderne techniek nodig om door de ogen van een vogel te kijken. Voorstellingsvermogen. Dat is alles.

Maandag 7 december 2015

Slaap lekker

Slaap lekker

Dinsdag 8 december 2015

Aan de rivieroever.

Aan de rivieroever.

Woensdag 9 december 2015

Het was alweer even geleden dat ik een aquarel produceerde. En nog langer dat ik mijn schoenen als onderwerp nam. Voilà: volledig analoog vervaardigd, 1 paar zwarte, afgetrapte, sneakers.

Het was alweer even geleden dat ik een aquarel produceerde. En nog langer dat ik mijn schoenen als onderwerp nam. Voilà: volledig analoog vervaardigd, 1 paar zwarte, afgetrapte, sneakers.

Donderdag 10 december 2015

Gebouwen zijn vaak een verzameling aan elkaar klevende geometrische vormen. Strak en voorspelbaar, zeker als ze gedateerd zijn in de jaren '70 of later. Maar dat hindert niks. Op een tekening kan alle dode materie voorzien worden van een ziel. Misschien wel een stukje ziel van de tekenaar. Houdt die immers niet van dit soort stukjes vergeten stad?

Gebouwen zijn vaak een verzameling aan elkaar klevende geometrische vormen. Strak en voorspelbaar, zeker als ze gedateerd zijn in de jaren ’70 of later. Maar dat hindert niks. Op een tekening kan alle dode materie voorzien worden van een ziel. Misschien wel een stukje ziel van de tekenaar. Houdt die immers niet van dit soort stukjes vergeten stad?

Vrijdag 11 december 2015

Detective McKenzie had een afspraak met de misdaad. Iedere avond zou er een crimineel voorval plaatsvinden in het gure steegje achter zijn kantoor. McKenzie kwam altijd trouw opdagen. De misdaad liet standaard afweten. Het bevestigde de stellige mening van de detective: "Criminaliteit komt nooit op tijd"

Detective McKenzie had een afspraak met de misdaad. Iedere avond zou er een crimineel voorval plaatsvinden in het gure steegje achter zijn kantoor. McKenzie kwam altijd trouw opdagen. De misdaad liet standaard afweten. Het bevestigde de stellige overtuiging van de detective: “Criminaliteit komt nooit op tijd”

Muzikale begeleiding: Franz Ferdinand – Fabulously Lazy

Tags:
Geplaatst op: december 17, 2015
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress