Elke dag een tekening, week 51 | Studio Edward Kobus

Geen makkelijke week. Nadat ik er met houtskool niet helemaal meer uitkwam, heb ik me toegelegd op portrettekeningen. Hoewel het maakproces soms wat moeizaam en frustrerend verliep, stemmen de eindresultaten optimistisch. Uiteindelijk bracht deze week me precies waar #EdwardsDailyDrawing om begonnen is: Vooruitgang door onvermoeibaar en blijmoedig te blijven ploeteren.

Bekijk hier de resultaten van mijn 51e week #EdwardsDailyDrawing!

Volg me op FacebookGoogle+Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 30 januari 2016

Schets in houtskool van een balletdanseres. Deze prent zat me de hele week dwars, omdat de uitkomst niet helemaal was wat ik beoogd had. Wat u zegt: een belangrijke voor het proces.

Schets in houtskool van een balletdanseres. Deze prent zat me de hele week dwars, omdat de uitkomst niet helemaal was wat ik beoogd had. Ik wilde te fijne vormen. Maar daarvoor was mijn onderwerp te groot, mijn materiaal te grof en mijn papier te klein. Wat je noemt een belangrijke voor het leerproces.

Zondag 31 januari 2016

Ach, je zou kunnen stellen dat deze tekening vol symboliek zit. Maar het is gewoon een tekening van een stoomtrein op een brug.

Ach, je zou kunnen stellen dat deze tekening vol symboliek zit. Maar het is gewoon een tekening van een stoomtrein op een brug.

Maandag 1 februari 2016

Ik was even klaar met houtskool of kleuren op de computer. Ik besloot mij te wagen aan portrettekeningen. Met potlood en inkt op papier.

Ik was even klaar met houtskool of kleuren op de computer. Ik besloot mij te wagen aan portrettekeningen. Met potlood en inkt op papier.

Dinsdag 2 februari 2016

De tekening van de dag ervoor smaakte naar meer. Zou ik het nogmaals kunnen? Het ging erg moeizaam, ik kon me maar lastig concentreren. Dus moest er een hoop gegumd en gecorrigeerd worden deze keer, maar het eindresultaat stemt tevreden.

De tekening van de dag ervoor smaakte naar meer. Zou ik het nogmaals kunnen? Het ging erg moeizaam, ik kon me maar lastig concentreren. Dus moest er een hoop gegumd en gecorrigeerd worden deze keer, maar het eindresultaat stemt tevreden.

Woensdag 3 februari 2016

Waar de eerdere portretten getekend waren op klein formaat papier (A6), heb ik deze op A4 uitgevoerd. Dat is moeilijker qua verhoudingen goed krijgen, maar biedt ook de mogelijkheid om meer accentjes te leggen. Ook fijn: nadat de vorige qua proces van ver moest komen, stond deze qua verhouding vrij snel. Alleen de uitvoering koste meer tijd.

Waar de eerdere portretten getekend waren op klein formaat papier (A6), heb ik deze op A4 uitgevoerd. Dat is moeilijker qua verhoudingen goed krijgen, maar biedt ook de mogelijkheid om meer accentjes te leggen. Ook fijn: nadat de vorige qua proces van ver moest komen, stond deze qua verhouding vrij snel. Alleen de uitvoering koste meer tijd.

Donderdag 4 februari 2016

Na drie dagen gewerkt te hebben met de voornamelijk ronde vormen die kenmerkend zijn voor een gezicht, was ik toe aan de meer rechte lijnen die de meeste straatbeelden kenmerken. Ik dwaalde door afbeeldingen van de VS uit de jaren '60 en vormde uiteindelijk, grotendeels vanuit fantasie, dit straatje.

Na drie dagen gewerkt te hebben met de voornamelijk ronde vormen die kenmerkend zijn voor een gezicht, was ik toe aan de meer rechte lijnen die de meeste straatbeelden kenmerken. Ik dwaalde door afbeeldingen van de VS uit de jaren ’60 en vormde uiteindelijk, grotendeels vanuit fantasie, dit straatje. Een schetsje met de linkerhand.
Het is de meest vlotte tekening van de week. En degene die ik zelf het meest aansprekend vind.

Vrijdag 5 februari 2016

Dezelfde ballerina als eerder deze week. Nu in inkt met pen. Als ik de twee verschillende versies van de ballerina met elkaar vergelijk dan zie ik ineens ook beter wat er goed gaat met houtskool. Houtskool biedt de mogelijkheid tot meer dynamiek, en subtieler licht. Waar ik de pentekening statischer vindt, maar wel weer mooier als het gaat om contrast en details.

Dezelfde ballerina als eerder deze week. Nu in inkt met pen. Als ik de twee verschillende versies van de ballerina met elkaar vergelijk dan zie ik ineens ook beter wat er goed gaat met houtskool. Houtskool biedt de mogelijkheid tot meer dynamiek, en subtieler licht. Waar ik de pentekening statischer vindt, maar wel weer mooier als het gaat om contrast en details.

Muzikale begeleiding: Metric – Poster of a girl

Tags: ,
Geplaatst op: februari 5, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress