Elke dag een tekening, week 52 | #EdwardsDailyDrawing

De laatste volle week met tekeningen. Daarom heb ik zoveel mogelijk stijlen en thema's die ik het afgelopen jaar heb geprobeerd nogmaals uitgeprobeerd. Tot twee keer toe gebeurde het dat een tekening niet op de dag zelf af kwam, maar ergens in de nacht die er op volgde. Dat zorgde voor enig slaaptekort. Maar bovenal voor een toffe verzameling tekeningen.

Het einde is in zicht. Op maandag 15 februari hoop ik de 365e tekening op rij te maken. Daarmee heb ik mijn doelstelling dan behaald. Bekijk hier de resultaten van mijn laatste volle week #EdwardsDailyDrawing!

Volg me op FacebookGoogle+Pinterest of Twitter voor de dagelijkse updates.

Zaterdag 6 februari 2016

19e eeuws zeilschip bij zonsondergang. De achtergrond is opgezet met waterverf. Het schip is getekende met inkt.

19e eeuws zeilschip bij zonsondergang. De achtergrond is opgezet met waterverf. Het schip is getekende met inkt.

Zondag 7 februari 2016

Portret van een oude man met hoed. In inkt getekend.

Portret van een oude man met hoed. In inkt getekend.

Maandag 8 februari 2016

Parodie op een wereldberoemde foto: Dwarves at lunch. Getekend met potlood en later inkt op papier. Digitaal ingekleurd. Best een hele klus, hoewel ik tijdig was begonnen was het voorbij middernacht dat ik klaar was...

Parodie op een wereldberoemde foto (raad jij welke?): Dwarves at lunch. Getekend met potlood en later inkt op papier. Digitaal ingekleurd. Best een hele klus, hoewel ik tijdig was begonnen was het voorbij middernacht dat ik klaar was…

Dinsdag 9 februari 2016

Portret van een jongedame. Vorige week had ik een aantal vrouwenportretten gemaakt. Daar borduurt deze op verder, waarbij ik een beetje op zoek ben gegaan naar nieuwe vormen zodat het gezicht meer een decoratie lijkt dan een portret. Een proces wat ik zeker door ga zetten.

Portret van een jongedame. Vorige week had ik een aantal vrouwenportretten gemaakt. Daar borduurt deze op verder, waarbij ik een beetje op zoek ben gegaan naar nieuwe vormen zodat het gezicht meer een decoratie lijkt dan een portret. Een proces wat ik zeker door ga zetten.

Woensdag 10 februari 2016

Wat mij betreft het hoogtepunt van deze week: Een pentekening van de Kanselarij te Leeuwarden. Een pand uit de renaissance, gebouwd om recht in te spreken. Recent zat het Fries Museum hier nog, tegenwoordig verschansen zich hier bedrijven. Ook deze tekening is pas 's nachts afgekomen. Want ja, dat is best veel werk, al die lijnen opzetten...

Wat mij betreft het hoogtepunt van deze week: Een pentekening van de Kanselarij te Leeuwarden. Een pand uit de renaissance, gebouwd om recht in te spreken. Recent zat het Fries Museum hier nog, tegenwoordig verschansen zich hier bedrijven.
Ook deze tekening is pas ‘s nachts afgekomen. Want ja, dat is best veel werk, al die lijnen opzetten…

Best veel werk, al die lijntjes plaatsen...

Best veel werk, al die lijntjes plaatsen…

Donderdag 11 februari 2016

Twee weken eerder heb ik mijn hand nagetekend, opgebouwd uit driehoeken. Dat leverde een interessant beeld op. Een spel van lijnen dat misschien doen denken aan een mozaïek maar anderzijds ook aan een 3d-model. Ik heb het idee dat ik deze stijlvorm nog meer kan uitdiepen.

Twee weken eerder heb ik mijn hand nagetekend, opgebouwd uit driehoeken. Dat leverde een interessant beeld op. Een spel van lijnen dat misschien doen denken aan een mozaïek maar anderzijds ook aan een 3d-model. Ik heb het idee dat ik deze stijlvorm nog meer kan uitdiepen.

Vrijdag 12 februari 2016

Wolf. In de beginjaren van mijn bestaan was ik bang voor het beest. Voor zover ik me nachtmerries -die heb ik eigenlijk nooit- kan herinneren, gingen ze over wolven. Ik wijt het aan David de Kabouter.  Inmiddels is de angst weg overigens. Wel is er ontzag.

Wolf. In de beginjaren van mijn bestaan was ik bang voor het beest. Voor zover ik me nachtmerries -die heb ik eigenlijk nooit- kan herinneren, gingen ze over wolven. 
Inmiddels is de angst weg. Maar ik heb haar met terugwerkende kracht nog even diep in de ogen gekeken.

Muzikale begeleiding: Radiohead – A wolf at the door

Prachtig geanimeerde videoclip!

Tags: , ,
Geplaatst op: februari 12, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress