Drieluik: Eva’s duik

Het verhaal over de eerste mensen, Adam en Eva, kennen we. Maar hoe zou het de laatste mensen op aarde vergaan? Maak kennis met een andere Eva. Niet de eerste maar -vermoedelijk- de laatste mens op aarde!

Klik op de afbeeldingen voor een groter weergave

Bezichtigen
Dit werk is tot en met mei 2018 te bezichtigen in de Bibliotheek van Hurdegaryp, tijdens openingstijden.

Het verhaal achter Eva’s duik.

De Eva van dit verhaal hoopt Adam nog tegen te komen. Ze slijt haar dagen in haar eentje, omgeven door heel veel leven, maar geen mensen. Ze probeert er het beste van te maken.

Ziehier het concept achter het drieluik: Eva’s duik.

Eva’s duik is een beeldverhaal in drie pentekeningen die een samen nog geen tien seconden omvatten. Tien tellen uit het leven van Eva die wellicht hoopt Adam tegen te komen, maar ondertussen maar moet zien hoe ze haar dagen door moet komen.

Waarom ze duikt? Wel, de beschouwer mag het verhaal verder invullen.

Over het maken van ‘Eva’s duik’

Het maken van Eva’s duik, frame 1

De drie vensters van dit drieluik zijn alledrie pentekeningen. Op basis van een ruwe opzet in potlood worden met Japanse pennen en penselen lijnen en vlakken opgezet.

Te koop
Wil je dit drieluik aanschaffen? Neem dan een kijkje in onze webshop!

De tekeningen zijn figuratief, maar niet zelden zijn vormen en lijnen geabstraheerd. Let bijvoorbeeld op het lijnenspel van de bomen. De zwarte vlakken zijn intuïtief opgezet. Door de verhouding van zwart en wit ontstaat een ruimtelijk object.

Het landschap en Eva zelf zijn niet naar realiteit getekend, maar vanuit de fantasie. Dat er evenzogoed een realistisch beeld ontstaan is, is te danken aan het proces vooraf: vooronderzoek en schetsen.

Details tekenwerk

Formaat: 3 maal 50x70cm
Materiaal: Inkt op papier

Tags: , ,
Geplaatst op: februari 13, 2018
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress