Leesvaardigheidstraining: Educatieve animaties voor Afûk

Studio Edward Kobus maakte educatieve animaties voor de Friese onderwijsorganisatie Afûk. Deze animaties zijn bedoeld voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Zo krijgen ze hulp bij hun voorbereidingen voor het examen Fries.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Educatieve animatiefilms

De zes animaties volgden op een eerder project van 15 animaties voor dezelfde opdrachtgever. De doelgroep voor de educatieve animaties zijn jongeren. Maar Afûk zet de animaties ook in voor andere doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen die op latere leeftijd Fries willen leren.

Luchtige ‘tone of voice’ educatieve animaties

Lesstof is soms droog voor leerlingen. Toch moet de inhoud wel overkomen. In deze serie van zes animatiefilms is een goede balans gevonden. Theoretisch lesmateriaal is aantrekkelijk gevisualiseerd. Zo kunnen studenten hun aandacht goed vasthouden.
Het educatieve aspect van de animaties had de prioriteit. Het illustratieve deel moest het verhaal van Afûk goed ondersteunen.

Werkwijze educatieve animaties

Afûk zorgde voor het inhoudelijke deel voor de animaties; de lesstof. Studio Edward Kobus maakte op basis daarvan storyboards. Stroyboards zijn een soort stripverhaaltjes die het verloop van de animatie uitbeelden.
In het Storyboard werd getoond hoe de inhoud van Afûk door Studio Edward Kobus zou worden aangekleed. Hierdoor had Afûk voor de productie al een goed beeld van de filmpjes.

Visuele grapjes, schematische tekeningen en illustratief beeld vormen audiovisueel aantrekkelijke filmpjes. Zo hielp Studio Edward Kobus Afûk met een mooi lesprogramma. Het is nu aan de leerlingen Fries!

Tags: , , ,
Geplaatst op: januari 13, 2020
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress