Ontwerp en zeefdrukken Yvi T-shirt

Ontwerp een T-shirt op basis van de muziek die je hoort. Dat was zo ongeveer de opdracht die Popfabryk gaf aan drie Friese kunstenaars/designers. Studio Edward Kobus ontwierp een shirt voor Yvi.

Popfabryk, de Friese stichting die nieuwe producties op het gebied van popcultuur aanjaagt en realiseert, organiseerde dit project. Naam van het projecrt: छाप, hindi voor afdruk.
Naast Studio Edward Kobus namen ook Kasper van Dijk en Jelle van Gosliga deel aan het project. Respectievelijk voor de bands Lester Blackfield en Woe Blind Birds. De bands kozen zelf de kunstenaar voor het project.

Over het ontwerp
Yvi maakt dromerige, ietwat weemoedige, luistermuziek. Elementen uit verschillende liedjes komen terug in de tekening. Maar de hoofdfrase is deze: “So hold my hand Sophia, together we will float towards the shore”.
De tekening is een droomwereld met vele lagen. Centraal staan 2 mensen die ronddrijven op een vlot en de wereld, de kustlijn, van een afstandje bekijken. Terwijl ze er langzaam op afdrijven.

ontwerp t-shirt
Het ontwerp voor het T-shirt (Klik om volledig te bekijken)

Zelf drukken
Naast het ontwerpen werd van de kunstenaars ook verwacht dat ze zelf zouden leren zeefdrukken. Studio Edward Kobus heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Harold Tiemersma van drukkerij Drukvast. Tevens was er begeleiding van Wytse Sterk.

De shirts worden verkocht door de bands zelf en in The Saint. Het hele drukproces werd vastgelegd door Kiekje van Michael fotografie.

Links
Yvi
Zeefdrukkerijk Drukvast
Kiekje van Michael (fotografie)
Popfabryk
Kasper van Dijk
Jelle van Gosliga
Wytse Sterk
Lester Blackfield
Woe Blind Birds

Tags: , , , ,
Geplaatst op: mei 27, 2019
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress