Overzicht april 2016: De tekeningen + een nieuwe doelstelling!

April leverde meer dan alleen wat tekeningen op. Na het gemis van een persoonlijke uitdaging op het tekenvlak, heb ik besloten tot een nieuw project. Bij deze een overzicht van het gemaakte werk deze maand, en een korte uitweiding over mijn nieuwe focus.

Er is een discipline waar ik grote moeite mee blijf houden: het portretteren van mensen. Hoewel ik tot nu toe al een aantal geslaagde portretten heb kunnen maken, blijft het een ware strijd om een karakter goed te vertalen naar papier. Ik wil dat beter in de vingers krijgen.

Nieuwe doelstelling
Mijn nieuwe persoonlijke doelstelling voor dit jaar heeft daar betrekking op. Ik wil aan het einde van 2016 honderd portretten hebben gemaakt. Ik hoop daarmee een betere kijk te krijgen op het juist weergeven van een gezicht, of liever: een karakter.
Qua stijl ligt er nog niets vast. Qua materiaal ook niet. En ook de te portretteren gezichten heb ik nog niet bepaald. Wellicht dat ik er een leuke actie aan koppel. Binnenkort meer daarover.

Tijd voor tekeningen!

Zelfportredward

Ik heb al eens eerder gepoogd om mezelf natuurgetrouw na te tekenen. Maar deze poging mag geslaagd heten.

Ik heb al eens eerder gepoogd om mezelf natuurgetrouw na te tekenen. Maar deze poging mag, naar mijn bescheiden mening, geslaagd heten.

Net niet Marjolein

Ja, wie haar kent zal moeten erkennen dat ze haar erin herkennen. Maar dit portret doet de liefde van mijn leven geen recht. Het gaat mis rond de mond en aan de linker kant. Binnenkort een nieuwe poging.

Ja, wie haar kent zal moeten erkennen dat ze haar erin herkennen. Maar dit portret doet de liefde van mijn leven geen recht. Het gaat mis rond de mond en aan de linker kant. Binnenkort een nieuwe poging.

Mata Hari (Staat je goed!)

Een portret waar erg veel tijd en energie in zat: Mata Hari. Deze in Leeuwarden geboren danseres en (dubbel?)spionne prijkt binnenkort ook op kledingstukken. Wat mij betreft zeer geslaagd!

Een portret waar erg veel tijd en energie in zat: Mata Hari. Deze in Leeuwarden geboren danseres en (dubbel?)spionne prijkt binnenkort ook op ultrakekke T-shirts waar eenieder de blits mee kan maken. Wat mij betreft een zeer geslaagd portret!

Verlengde Schrans, Leeuwarden

Deze tekening was een waar feest om te maken. Ik heb met links getekend (voor een losser lijnenspel) en ge-inkt. Vervolgens heb ik het digitaal ingekleurd waarbij ik me flink kon uitleven op alle licht- en schaduwpartijen.

Deze tekening was een waar feest om te maken. Ik heb met links getekend (voor een losser lijnenspel) en ge-inkt. Vervolgens heb ik het digitaal ingekleurd waarbij ik me flink kon uitleven op alle licht- en schaduwpartijen. Volgens mij geeft de tekening de sfeer en de zekere allure van de straat/laan goed weer.

 

 

Tags: ,
Geplaatst op: april 30, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress