Pentekening: Prinsentuin, Groningen

Voor deze tekening in opdracht mocht ik me focussen op een prachtig stukje Groningen: De Prinsentuin. Een oase van rust in hartje stad. In een ver verleden heb ik er zelf vaak mijn lunch genuttigd, en nog eerder heb ik er wel eens naar dichters mogen luisteren. Geen straf!

Over de pentekening ‘Prinsentuin’

De tekening is een pentekening op A4-formaat. De compositie is zo opgezet dat die veel ritme bevat. Met name de verticale struiken en schoorstenen dragen hier aan bij. Zo ontstaat er eenheid tussen alle verschillende elementen: de doolhof van haagjes op de voorgrond tot en met de Martinitoren die nog net boven de Prinsenhof uittorent.
Het papier waarop de het stadsgezicht getekend is bevat een wat ruwe textuur waardoor de lijnen iets meer speelsheid krijgen. Bovendien is het een tekening uit de losse hand, het werk lijkt een eigen persoonlijkheid te hebben.

Deze tekening werd gemaakt in opdracht van een particulier. Wil jij ook een tekening van je huis? Of heb je een ander soort opdracht voor ogen? Check onze dienstenpagina: Particulieren: Tekening van je huis (of vrije opdracht)

Tags: , , ,
Geplaatst op: mei 12, 2017
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress