Tekening in opdracht: Cadeau promovendi Campus Fryslân

Wie promoveert aan Campus Fryslân, de universiteitscampus van de Rijksuniversiteit Groningen in Leeuwarden, heeft alle reden om trots te zijn. Om zo’n promotie extra luister bij te zetten werd Studio Edward Kobus ingeschakeld voor een mooi cadeau, een hele bijzondere tekening.

De opdracht van Campus Fryslân was veelomvattend: Maak een tekening waarin onze geschiedenis is te zien, maar waar de promovendi ook elementen van de universiteitsgebouwen te Groningen en Leeuwarden kunnen herkennen. Tevens moet er aandacht zijn voor de promotie door de bul en de pedelstaf uit te beelden.

Van schets naar tekening

Studio Edward Kobus maakte eerst een schets met daarin aandacht voor de inhoud van de tekening en de compositie. Belangrijk aan deze compositie is dat je als toeschouwer kijkt door een van de vensters van het beursgebouw in Leeuwarden. Alle facetten komen als een logisch geheel tot je, maar wie de tekening nader bestudeert ziet in de details vele afzonderlijke fragmenten.

Zo zijn er bijvoorbeeld details te zien uit de glas-in-loodramen van het universiteitsgebouw te Groningen. Het poortje op de voorgrond (als symbool voor de doorgang naar de toekomst) is naar voorbeeld van oude prenten van de Franeker universiteit. De één na oudste universiteit van Nederland die op last van Napoleon is gesloten.

Over de opdrachtgever

Campus Fryslân is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen. Een unieke faculteit gevestigd in Leeuwarden, waar wetenschappelijke vraagstukken op het gebied van economie en maatschappij multidisciplinair benaderd worden door (internationale) studenten, promovendi en gerenommeerde onderzoekers. Het is de missie van Campus Fryslân om lokale oplossingen voor mondiale uitdagingen te vinden.
Naar de website van Campus Fryslân >>

Studio Edward Kobus gaat ook voor jou aan het werk!

Studio Edward Kobus wordt ingezet door bedrijven, maar we werken ook voor particulieren. Zo maken we illustraties en ook tekeningen in opdracht.

Bekijk ons volledige dienstenoverzicht >>

Tags: , , , , , , ,
Geplaatst op: november 8, 2022
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress