Videoclip Evva – Dark Sea (animatie)

Studio Edward Kobus mocht de videoclip maken voor het nummer 'Dark Sea' van Evva. We nemen je mee naar een Friesland dat onder 30 meter water staat, maar waar 2 geliefden elkaar toch weten te vinden om dan echt afscheid te nemen. Een bijzonder verhaal, met extra betekenis voor de band zelf.

Dankzij de stichting Friesland Pop kon Studio Edward Kobus in het kader van het project ‘sa fier fan hûs’ een vijf minuten durende geanimeerde videoclip maken voor de band Evva.
Friesland Pop is naar eigen zeggen “(…)dé organisatie voor ontwikkeling van talent en de pop-infrastructuur in Fryslân”.

Evva maakt een soort down tempo trip-hop die doet denken aan bands als Air, Massive Attack en Boards of Canada.
De videoclip beleefde zijn premiere op de website ‘The Daily Indie’.

Metamorfose

De clip bevat meerdere trippy metamorfoses.

Vrije invulling

Studio Edward Kobus kreeg veel vrijheid. Het hele concept van de video komt dan ook uit de koker van de studio. Toch heeft ook de band een plek gekregen in het proces, door meerdere mogelijkheden tot feedback.

Er waren wel een paar uitgangspunten. De videoclip zou zich moeten afspelen in Friesland en dan het liefst in de gemeenten Heerenveen en Leeuwarden. Deze overheden maakten namelijk de subsidie mogelijk voor het project.

De videoclip als symbool

Binnen deze kaders is er een mooi verhaal ontstaan, dat ook nog eens rijmde met de fase waarin de band zich bevond. Gedurende het project vond er namelijk een breuk plaats, waardoor uiteindelijk zangeres Emma Poppink als frontvrouw overbleef. Zij wordt in vervolg ondersteund door een nieuwe groep muzikanten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het verhaal

Het verhaal in de videoclip lijkt welhaast symbool te staan voor de ontwikkelingen in de band. Een jongen en een meisje gaan opzoek naar elkaar in een donkere zee die het land heeft overspoeld. De zee en het leven daarin neemt alles over, een nieuwe wereld ontstaat terwijl de oude wereld overwoekert raakt.
Nog net voor de zee ook de 2 geliefden weet te overmeesteren, weten zij elkaar te vinden om afscheid te nemen. Ze gaan uiteindelijk op in een nieuwe werkelijkheid.

Het maakproces

De videoclip voor Evva is ontstaan na een vrij omvangrijk maakproces. Voor een uitgebreide kijk achter de schermen verwijzen we je graag door naar de serie van 3 blogs die hier speciaal voor zijn geschreven.

Premiere

De premiere van de videoclip was op het online muziekmagazine The Daily Indie waar ook een interview met Emma Poppink valt te lezen. De video is verder online te bekijken op Facebook en Youtube.

Tags: , ,
Geplaatst op: oktober 23, 2020
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress