Vintage Detroit

Of het vroeger allemaal beter was? In Detroit zullen ze zeggen van wel! Deze tekening ‘Vintage streetview Detroit’ laat daar een glimp van zien. Ooit was de metropool de motor van de Amerikaanse autoindustrie. Een fiere stad met nog trotsere arbeiders.

De werkgelegenheid verdween echter, en de problemen namen toe. Maar een glimp van de glorie van toen, zit gevangen in deze tekening. Het bruisende Detroit van weleer.

Het verhaal achter de tekening Vintage Streetview Detroit

opzet tekening streetview detroit

De eerste handgetekende opzet.

Geïnspireerd op oude zwart-wit foto’s van Detroit heb ik allereerst een eigen compositie van gebouwen, bomen, mensen en auto’s gemaakt. Veel elementen heb ik daarbij naar voorbeeld getekend maar dan wel in een geheel eigen opzet.

De tekening heb ik vervaardigd met links, niet mijn voorkeurshand. Dit leidt tot intuïtievere, lossere, soms grillige lijnen. Het geeft de tekening een heel speels en eigen karakter.

De tekening heb ik digitaal ingekleurd. Eerst door een ‘onderschildering’ aan te brengen en daar vervolgens zo realistisch mogelijke kleuren overheen te leggen. Dit gebeurde allemaal met een tekentablet, zodat de kleuren zo natuurlijk mogelijk zijn aangebracht. Gedurende het hele proces is mijn handschrift onmiskenbaar aanwezig geweest.

Te Koop

Dit product is te koop voor 50,– (exclusief verzendkosten). Meer informatie en/of online bestellen doe je in de online winkel.

Tags: , , ,
Geplaatst op: juni 24, 2016
My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress