Edward Kobus

Over Edward Kobus

Je bent hier: Studio Edward Kobus > Info: over (Studio) Edward Kobus; hier spreekt je verbeelding! > Over Edward Kobus

“Dat ik nu -naast vader en echtgenoot- tekenaar ben, heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Ik ben opgegroeid met het idee dat tekenen toch vooral een hobby is. Leuk voor ‘erbij’. Je moet immers wel heel talentvol zijn en geluk hebben om daar een fatsoenlijk inkomen uit te halen. Toch?

Ik heb gezocht naar een carrièrepad waar ik iets met mijn beeldende kwaliteiten zou kunnen. Via opleidingen als Grafisch vormgeving en Kunst en Educatie ben ik uiteindelijk afgestudeerd als Multimedia Designer aan wat nu NHL Stenden heet.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als webdesigner en front-end developer. Zowel in loondienst als in mijn eigen onderneming Rivolta. Ik heb daarnaast het online muziek magazine Ekaya.nl opgezet en vorm en inhoud gegeven. Toen ik vader werd was ik opzoek naar vastigheid en een regelmatig en goed inkomen. Ik werd aangenomen als communicatie-adviseur bij een groot ingenieursbureau. Het salaris was fijn, maar nooit bracht het me waar ik naar zocht: creatieve vrijheid en de ruimte om mijzelf te ontwikkelen op een manier die echt bij mij past.

Mijn keurige en verstandige baan werd een loden last. In plaats van te genieten van het gezinsleven, kwam ik continu chagrijnig thuis. Dit moest anders!
Ik besloot het roer om te gooien, en het dit keer dicht bij mijzelf te houden. Ik wilde weer gaan tekenen. Dat wat ik als kind al graag deed.

Studio Edward Kobus is meer dan mijn werk. Het is deel van mijn identiteit. Mijn autonome werk stelt me in staat mezelf te ontwikkelen en maatschappelijk relevant te zijn. Het fungeert bovendien als uithangbord van de studio en vormt, middels de webshop en andere verkoopkanalen, een substantieel deel van de omzet.
Het werk dat ik in opdracht doe, brengt me in contact met de meest uiteenlopende mensen. Het verbindt me met de zogenaamde ‘echte wereld’. Het zorgt ervoor dat ik met mijn creativiteit een bijdrage kan leveren aan het werk van een ander.

Ik ben op mijn best als een opdrachtgever mij carte blanche geeft; wanneer ik de creatieve oplossing aan kan dragen en verwachtingen kan overtreffen. Als werk in opdracht aanvoelt als autonoom werk. Dat is wat mij betreft wanneer de verbeelding echt van zich doet spreken!”

Lees ook mijn Artist statement, bekijk de verschillende diensten die ik bied, laat je inspireren door mijn portfolio en sneup zeker rond in de online winkel. Tot ziens!

Bellen

06 – 39 72 30 86

Mailen

Mail: studio[at]edwardkobus[dot]eu

Social Media

Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/edwardkobus
Facebook: https://www.facebook.com/studioedwardkobus

My 2014 sneakers

credits Studio Edward Kobus

credits wordpress